4274605584_11b040b557_o

Kopersmarkt

In Zeewolde en Harderwijk worden gelukkig weer veel woningen verkocht. Mensen hebben vertrouwen in de markt, betalen een lage rente en horen in het nieuws dat de prijzen van de woningen hard stijgen. Dus voor velen het moment om een woning te kopen.
Ook als je je woning wilt verkopen is dit natuurlijk goed nieuws. Als je woning 3 of 4 maanden in de verkoop staat is dat tegenwoordig lang. Het is voor verkopers enorm schrikken als je woning in de eerste week wordt verkocht, maar dit gebeurd sinds 1,5 jaar regelmatig.
Maar is een huis verkopen dan zo makkelijk. Gaat het als vanzelf? In enkele steden wel. Daar schieten de prijzen omhoog en wordt er regelmatig boven de vraagprijs geboden. Vooral de huizenmarkt in Utrecht en Amsterdam loopt als een trein. Daar is het echt een verkopersmarkt geworden.

In onze regio hebben we nog steeds te maken met een kopersmarkt. In Zeewolde en Harderwijk hebben de kopers het nog steeds voor het zeggen. Er wordt erg veel verkocht. De woningen die worden verkocht zijn vaak de woningen die net op de markt zijn gezet. Je ziet dat die woningen op een juiste manier op de markt zijn gebracht. Een heel belangrijke sleutel om te verkopen is een juiste vraagprijs. En een juiste vraagprijs ligt eigenlijk maar een fractie boven de marktwaarde. Een goede makelaar zal tijdens een verkoopgesprek de marktwaarde van de woning aangeven en zal een vraagprijs adviseren die daar net boven ligt.

Veel woningeigenaren hebben het idee dat huizenprijzen enorm zijn gestegen en hebben dan een te hoge verwachting qua opbrengst van hun huis. Je moet als makelaar stevig in je schoenen staan om dan eerlijk te vertellen wat de markt voor een woning zou geven. Want in dat soort gevallen betrekt het gezicht van de eigenaren meteen en menen ze zelf dat het huis toch wel veel meer waard is. Je ziet dat sommige makelaars daartoe niet in staat zijn en de verkopers gouden bergen beloven. Die makelaars zitten dan met een portefeuille van slecht verkoopbare woningen. Ze focussen zich op de uitbreiding van hun portefeuille, maar krijgen de huizen niet verkocht.

Wil jij je huis verkopen? Het is een goed tijd om dat nu te doen! Zoek een makelaar die actief is en een realistisch verhaal heeft over de woningmarkt. Succes is dan gegarandeerd.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *